båtmotor avlägsnande

båtmotor avlägsnande

Ta bort motorn på en inombordare båt är en oerhörd uppgift. Motorblocket är stor och tung, och det är djupt inne i kölsvinet där det är svårt att greppa och manövrera. Har hjälp till hands och tar dig tid att lära sig att hantera en tung bit av maskiner, och du kan få jobbet gjort

Study

Köp en handbok för din specifika motor. Varje motor är annorlunda. Vid någon punkt i ditt båtliv karriär, kanske du vill återställa en gammal båt till rörelsens syfte eller dina kända fartyg kommer att utveckla en livshotande motor problem och du måste veta hur man får den där saken därifrån att ersätta den. Läs bruksanvisningen för just din motor noga, det är det viktigaste reparera verktyg som du kan köpa

Koppla

Ta bort oljepumpen, gas och choke kablar. . Ta bort bensin linje och grenröret. Ta bort temperaturgivaren och avgaser. Ta bort vattnet rutan och kyla linjer. Ta bort grenröret. Koppla den elektriska ledningar. Ta alla bultar ansluta motorblocket på monteringsfästena på skrovet. Lyft nog att lossa och ta bort svänghjulskåpan att frigöra ledningar.

Hoist

Använd en motor lyft, eller göra en av 4-by-4s och tunga kedjan. Lägg till en vinsch att dra en motor av dig själv möjligt. Lyft en tung motor från en djup motorrummet är mer en fråga om inflytande och rigg färdigheter än det är av ren styrka eller mekanisk förmåga. Lyft motorn mycket långsamt tills du är säker på att din hissa kan hantera vikten. Lägg till en extra säkerhetslina fastsatt på en stark stag tillsammans med hissa kedjan.

Flytta båten ut från under vinschen. Det är alltid bättre att flytta båten snarare än försök att flytta den vinsch, även om du inte bryr dig om motorn faller eller är skadad. En tung motor kan spricka cement; ännu värre, kan den orsaka allvarliga skador om den infaller på någon.


Relaterade artiklar


hur man frysa älgkött innan du äter
hur man berättar vilken typ av airsoft pistol du behöver
hur du installerar en säkringsbox i en båt
hur man framgångsrikt krok en Nightcrawler att fånga mer fisk
hur man sätter ett lod på din lina
hur man bygger trätrappor för ett rådjur stå
Hur man använder en kalkon samtalsgrupp
hur man kan anpassa en rulle ABU Garcia
hur man gänga ett zebco fiske rulle
tips & stratagies på bas fiske