diy fällkniv

diy fällkniv

Innan du bestämmer dig för att bygga en hopfällbar fickkniv, avgöra din spelstyrka. Om detta är ditt första försök att bygga upp en fällkniv, anser ett kit som kräver något mer än montering färdiga komponenter. Du får lära hur komponenterna är avsedda att passa ihop utan att behöva tillverka de enskilda komponenterna från början

Bygg ett förberett kit

börja bygga en förberedd sats genom att rikta in bladet och slip-gemensam mekanism. Det slip-gemensam mekanism har två saker: för det första, det håller bladet öppet när den används, för det andra, det håller bladet på ett säkert, stängt läge när kniven inte används. Det halkfria gemensam mekanism fungerar genom friktion och spänningar. Skalorna är outsides av handtaget avsnittet grep när kniven används. Justera skalor med knivbladet /slip-gemensam mekanism församling. Hammer nit stift genom de förborrade hålen i bladet, slip-gemensamma och skalor. Använd en fin fil och fin granat papper för att jämna ut kanterna på nitar och kontur vågen.

Bygg en grov kit

Nästa ordning efter svårigheten kommer med att bygga en grov kit. Komponenterna i detta paket kommer att vara samma som i en färdig byggsats. Det krävs dock ytterligare åtgärder krävs på grund av komponenterna är inte i den färdiga etappen innan de kan monteras. Dessa åtgärder kräver också ytterligare kompetens. Till exempel kommer bladet att en blank och oslipade. Bladet kommer att skäras i de nödvändiga profilen från flat lager, men du måste slipa bladet till färdig mått. Slipning kommer också att ta bort temperament från stålet så du måste lära dig att släcka kniven med ett oljebad. Kyla returnerar humör eller hårdhet på bladet. Slipning och härdning är färdigheter du kan lära av kniv-byggnad böcker eller DVD-skivor. När slipning är klar, polera bladet slutför blade-göra steg. Resten av processen är densamma som att bygga en färdig byggsats.

Bygga en fällkniv från början

Detta är det svåraste alternativet. Det handlar veta var man hittar råvaror och hur man kan bilda dem i användbara delar. Forming bladet kräver skärande bladet tomt från plattjärn, med enstaka släcka behålla hårdhet. Därefter bladet tomt mals till en toppmodern och sedan poleras. Det slip-gemensamma mekanismen måste också vara tillverkade på ett liknande sätt. Bladet och slip-gemensam mekanism monteras genom att lämna in dem tills de fungerar tillsammans utan problem. Slutligen är råvaror valts ut för att konstruera skalor. När varje komponent är klar, de är monterade tillsammans och satte med nitar. Avsluta fällkniv som beskrevs med det färdiga kit.


Relaterade artiklar


hur man fiskar med en natt sökrobot sele
hur reparera en torr lagring tätning i en kajak
hur du ansluter mulle för flundra fiske
Så ställer du in raden med levande bete på en havskatt stång
hur du ansluter båt batterier
hur man fiska torsk rock & länk torsk
hur man kan fånga större walleyes
hot stone behandling för ansiktet
hur man bifoga en fiskekrok
hur man installerar rigg på en sit-on-top kajak