förenklade racquetball instruktioner

förenklade racquetball instruktioner

Racketboll är en två-, tre-, eller fyra spelar spel spelas på en inomhus domstol. Spelare använder små uppträdda racketar, något liknande till tennisracketar, att tjäna och returnera en hård gummiboll mot framsidan, sidan och tillbaka väggar racquetball domstolen. Spelets enkla regler gör det till en rolig aktivitet för casual gym spelare men en mängd taktik och fysisk uthållighet det kräver också att göra racquetball en favorit för ett växande antal amatörlag och spelare

Du behöver:.
GPS tillverkare information.

Service

Den spelare som vinner lotten, gör den första serve. Den första tjänsten suppleanterna i efterföljande spel. Service görs mellan servicelinje och den korta linjen. Tjänsten linjen är 5 meter framför den korta linjen, som är halvvägs mellan främre och bakre väggar. Servern studsar bollen en gång och sedan slår det så att den träffar den främre väggen först och sedan åter stiga bortom den korta linjen. En tjänar kan slå i sidoväggarna en gång. Servern kan inte steg längre än den korta linjen tills bollen passerar den. Två fel resultera i en förlust av serve.

Rally

För att returnera en tjäna, måste en spelare stryka på fluga eller efter första studs, och slå i sidan, ryggen eller främre väggar innan bollen träffar golvet. Spelaren måste också slå främre vägg minst en gång. Det finns flera sätt att vinna ett rally. En utbyggnad är en boll som träffar den främre väggen, sedan rullar tillbaka över den domstol, vilket gör det omöjligt att återvända. Om bollen träffar golvet två gånger innan motståndaren träffar den, är en punkt också gjorde.

Hinders

Om en spelare hindrar en annan att få en klar skott till framväggen är poängen spelas om. Replays även äga rum om en spelare får kontakt med andra, eller om bollen träffar en av spelarna innan den når framväggen. Om bollen har en ovanlig studsar genom att skapa ett objekt såsom ett ljus bur eller ett dörrhandtag, är den punkt spelas om.

Målgörare

Poäng delas av servern. Om servern förlorar ett rally, en sideout inträffar inga poäng vann, och tjänar går till motståndaren. De första 15 poäng vinner spelet. De första att vinna två matcher vinner matchen. Tredje spel eller "tiebreakers" spelas till 11 poäng.


Relaterade artiklar


hur man använder fiske tång delade ringen
hur man gör en Florida pompano rigg
hur reparera en glasfiber segelbåt skrov
hur man använder eukalyptusolja att stöta bort katter
hur man byter visir på en Nolan flip-up hjälm
om dating i Colorado
hur man frysa älgkött innan du äter
hur man använder undervattenskameror för fiske
spinner fiske information
hur du spårar en sårad hjort