hemlagad fisk scaler

hemlagad fisk scaler

Många av de mest välsmakande fisk sportfiskare fånga, behålla och ta hem för att förbereda för middagen är täckt med fjäll. Om inte fisken skall serveras som en skinn-filé, kommer vågen måste tas bort under fisken reningsprocessen. Det finns kommersiellt tillverkade verktyg för att göra detta, men inget fungerar bättre än en fisk scaler enkelt skapad hemma

verktyg och förnödenheter

Du behöver en borr, litet borr, en skruvmejsel och en skog såg. Dessa kan handverktyg eller handverktyg. Samla en leverans av begagnade, mössor metall flaska. De från lång hals ölflaskor fungera bra. För skalning liten kastrull fisk, bara två eller tre mössor behövs. Om du planerar att rengöra större fisk, kanske du vill ha en större scaler. Du behöver en, X 5 /8 "lång rundskallade skruv för varje kapsyl och en bit av 2 x 4 trä, 4 inches lång eller en bit 1 2 trä, 9 inches lång.

Entreprenad Basics

Borra ett hål i mitten av varje kapsyl, något större än diametern på skruven. Skruva fast flaskan mössor till träet. Den översta av den gemensamma jordbrukspolitiken går mot trä, till tandad kant bort från det träd.

Entreprenad Detaljer

För mindre storlek fisk och de med lätt avlägsna fjäll som forell, använd en lång hanteras scaler. Bifoga tre eller fyra kapsyler, nästan rörande, att ena änden av den 1 X 2 träbit (på 1-tums sida). Resten av träbiten handtaget. För större storlek fisken, använd en "skrubb-borste" typ av scaler. Omfatta en av de flata sidorna av 4-tums 2 x 4 med kapsyler, lämnar cirka en kvarts tum mellan varje lock.

Oavsett vilken stil du föredrar, de ska fungera bättre om du inte drar åt skruvarna till den punkt det kapsyler hålls stadigt mot trä. Sluta åtstramning när varje kapsyl är "något lös" på handtaget. Undantaget är att helt dra åt locket längst bort från handtaget på hanterats lång modell, dra åt en av hörn mössor hela vägen på skurborste stil.

Låt dina kunskaper och önskemål vara din guide om ytterligare förbättringar av handtagen. Det scalers kommer att fungera bra som det är, men slipning, avrundning kanter eller ens snidning i handtaget eller blockera att göra scaler mer ergonomisk kan lägga bekväm att använda och personlig tillfredsställelse.

Hur man kan skala Fisk

Innan eventuella nedskärningar görs i fiskens kropp att ligga platt på sidan och grepp den ordentligt. Börjar på svansen, skrapa kapsyler över ytan på fisken från svansen slutet mot huvudet. De räfflade kanter kapsyler kommer att få under kanten på vågen och vända dem bort. Locket skruvas fast i slutet eller hörnet av scaler används för att göra det goda arbete nära fiskens fenor, hela ryggen och under magen.


Relaterade artiklar


hur man gör vitlök betesfisk
hur man patch en cykel platt
hur du ansluter gps till autopiloten och Fishfinder
hur du lagrar vattenskidor
Hur man använder en sabiki rigg
hur du tar bort y ben filéa en gädda
Vilka regler gäller för tre spelare i shuffleboard?
när du bör byta fluglina & stöd?
små diy husbil släpvagn
hur man tränar för Livestrong utmaning