hur du ansluter dubbla batterier i en båt

hur du ansluter dubbla batterier i en båt

Dubbla batterier är mycket vanliga i båtar. De tillåter båtägare att koppla på vattnet och njuta av de många apparater på moderna fritidsbåtar såsom stereo, lampor, kylskåp och även TV-apparater utan att köra ner startbatteri. Om båten har inte kommit med dubbla batteri inställning, kan du göra det själv. Installera en dubbel (eller mer) batterisystem är inte svårt. Med några enkla verktyg kan en person installera dubbla batterier i en enda eftermiddag

Du behöver:.
Dual batteriströmbrytaren
. Marint tätningsmedel.
Borra (för pilot hål).
Skruvmejsel.
Marine batterier.
Rem eller bungee rep.


1.
Köp en dubbel batteri switch. Inför övergången har fyra möjliga inställningar: A, B, båda, och av (vissa är märkta 1, 2, båda, och av). Detta låter dig välja mellan att använda en eller två batterier eller bibehålla dem båda på eller av. Någon av de tre första positionerna är bra när du kör motorn, men aldrig vända batteriet omkopplaren till OFF när motorn är igång. Detta kommer att skada din motor.
2.
Välj den typ av batteri du föredrar. Det finns två typer av marina batterier, regelbunden eller förrätt, batterier och djup batterier cell. Deep batterier har längre livslängd mellan avgifterna men är dyrare. Använd samma typ för båda batterierna. Dessutom är det en bra idé att ersätta en ursprunglig batteri när du köper ett andra, även om de är av samma typ. En äldre batteri gör att nyare batteriet rinna så fort som den gamla. Alltid köpa marin kvalitet batterier. Bilbatterier kommer att fungera, men de är inte gjorda för att tåla de slår och fukt som båt batterier måste uthärda och kommer inte att pågå så länge.
3.
Välj en plats som är av vägen, men lättillgängligt, att montera batteriet switch. En bra plats är under ett baksäte. En annan populär plats är under ratten, men kommer du köra kablar vidare till batterierna. Markera skruven platser och borra hål för bytet. Täck borra hål med marint tätningsmedel och sedan placera den över området och skruva fast det på ordentligt. Kör anslutningstrådarna längs sidan av båten ner till motorrummet var batterierna lagras.
4.
Installera det andra batteriet bredvid den ursprungliga i motorrummet. Säkra med en stark rem eller bungee rep. Välj vilket batteri kommer att vara din "starter" batteri och som kommer att vara din "hus. " "Huset" batteriet tar alla apparater ombord, medan "starter" kör alla motor och körs krav såsom lanternor. Den vanliga valet för startbatteriet är "A" eller "1. "Använd alltid samma inställning för din startmotor, och det samma inställning för ditt hus batteri så att du aldrig glömmer eller få dem förvirrade.
5.
Anslut den positiva (röda) porten första batteriet till "A" eller "1" omkopplare. Anslut båda negativa (svarta) hamnar till motorn som grund. Anslut den positiva (röda) porten på andra batteriet till "B" eller "2. " Anslut generator tråden till väljaren. Anslut den negativa (svarta) på den första batteriet till distribution panelen. Anslut väljaren till brytare.


Relaterade artiklar


diy tält insatser
vad är lurviga beklädnad på rådjur horn?
Hur man knyter crappie jiggar
hur du lagrar scuba tankar
hur PARASEGLA i Lake Tahoe
hur man förhandlar båt priser
hur man kan beräkna höjden fallskydd
hur man fixar paintball gevär
define karbinhake
spis säkerhet