hur man ankra en båt i floden

hur man ankra en båt i floden

En framgångsrik flod förankring kan ske utan en del av dramat i ankring i öppet vatten, men förankring i en flod erbjuder en annan utmaning. Om din ankare släpar (arbeten lös och drar tvärs över botten, istället för att hålla dig på plats), kan du slinka in i en aktiv farleden där oavsiktlig kontakt med en kvarts mil från bogserbåt och pråm kan effektivt förstöra din dag. En utnyttjas på rätt sätt och som ankare, vare sig i bakvattnet av grundet eller mainstream ström av en oanvänd Creek, förbättrar och skyddar ditt båtliv.

Du behöver:
Fishfinder


1
Motor i den aktuella. . . Om du planerar att förankra nära stranden av floden, kom ihåg att en "back aktuell" existerar, körning i motsatt riktning från den vanliga strömmen i mitten av kanalen.
2.

Shift din motor till friläge som din fören (framtill i båten) passerar den punkt där du vill säkra ditt ankare. Din båt kommer att fortsätta att driva framåt.
3.
Säkra dina ankare till båten som du normalt. Om ditt ankare är inte normalt fastsatt i båten-om du inte har ett ankarspel, säga-sedan knyta det bittra slutet av ankarlinan (änden utan ankare) till en knap eller andra fästanordningar som är en permanent del av båten om båtens bog. Förankring i aktern (baksidan) eller sidorna kan få dig att vända på eller låta aktern att dras under vattnet.
4.
Nedre (Tappa inte) ankaret. Om du tappar ankare, "snubbla palm" på botten av ankare, den del som tips ankaret i sidled och ställer in den i flodbädden, inte fungerar korrekt. Blick på din Fishfinder att bestämma djupet av vattnet.
5.
Låt din båt att glida bakåt med den nuvarande. Multiplicera vattendjupet av dig. Detta är den korrekta "omfattning" (rätt mängd ankarlinan att betala) för din ankare i en flod. Eftersom en del av de tre är redan i floden, betala ut ankarlina samma längd som två gånger djupet.
6.
När båten stannar driver bakåt, flytta din motor i backen och låt den gå på tomgång back (säkerhetskopiering långsamt). Om din ankarlina drar tight och håller, ta motorn i friläge, stänga din motor av och njuta.

Tips och varningar


 • Om den nuvarande plockar upp och du börjar klippa, hyrts ut ankarlina (öka omfattningen av raden) om du kan göra det utan hamnar i kanalen.
 • Om ditt ankare håller inte, kan du behöva hämta den upp och ställa in den igen. Med detta i åtanke är det alltid bättre och lättare att fastställa en andra ankare än att höja den första-så länge din båt inte bang till andra båtar eller ange en aktiv farleden i floden.
 • Beroende på var du åka båt och storleken på din båt, kan du behöva mer än en typ av ankare.
 • Titta där du ankare och inte ankare på en plats som är en aktiv kanal för drev eller transport.
 • visuellt kontrollera statusen för ditt ankare minst en gång varje halvtimme med att titta på linjen. Om linjen är slak, fråga dig själv om du har flyttat.


 • Relaterade artiklar


  hur man blir en bra skott med en pistol
  hur man vinterförbereder ett 2-takts utombordare
  Hur rengör jag säkert en bra racket bordtennis?
  hur du tar bort en fiskekrok från benet
  hur man ska gå ned på inlines
  hur man gör en drift strumpa
  gris jakt strategi
  hur man spetsar snöskor
  DIY trä kanot rack
  Hur man använder en sabiki rigg