hur man rengör en cykelslang sadelstolpe

hur man rengör en cykelslang sadelstolpe

Rutinunderhåll är en viktig del av cykel ägande, för att säkerställa fortsatt användning och utnyttjande av en cykel. Gäller särskilt när man hanterar mountainbike eller cyklar vägen som är utsatta för en lång rad utomhus element-inklusive vatten, lera, eller damm-grundlig rengöring är viktigt. Delar kan fastna, rostig eller ur funktion om skräp och inledande rost bildas inte avlägsnas

Du behöver:. .
Bike
Skiftnyckel.
Multipurpose Protectant /smörjmedel.
Slipande rengöringsmedel pad.
Rengöringsduk.


1.
Placera cykeln så att den hålls säkert på plats i upprätt läge. Använd kick stå på cykeln för stöd, eller i fallet med mountainbikes, placera cykeln i ett underhåll monter. Cyklar utan kick står också att stödjas mot en stadig objekt och säkras med ett bungee eller sträcka sladden.
2.
Lossa låsmutter på pelare på cykeln. Sadelstolpe röret passar in i pelare och hålls på plats genom att dra åt en skruv som klämmer pelare ner på sadelstolpen. Vissa cyklar kan har en lättöppnad bult för inkrementell justering eller snabb borttagning.
3.
Undersök sadelstolpe röret för stort slitage, rost eller andra skador. Om sadelstolpen sitter löst inuti röret, och det finns alltför grop eller mejsling kring röret, kan det bli nödvändigt att helt ersätta den post röret.
4.
Torka bort rost eller skräp från posten röret med en trasa. Använd en liten mängd mångsidiga Protectant /smörjmedel som hjälp vid avlägsnande av rost och korrosion. Undvik att använda för mycket smörjning vid denna punkt. Också överväga att använda en slipande rengöring pad för att hjälpa till att avlägsna någon envis eller tyngre rostfläckar. Torka röret med en trasa för att ta bort all rost och applicera ett tunt skikt av smörjmedel.
5.
Tillbaka sadelstolpe genom att föra in post röret i cykeln upprätt röret. Justera höjden på röret till rätt läge och dra åt bulten eller snabb öppning.

Tips och varningar


 • lägga ett tunt skikt av smörjmedel på sätet meddelande kommer att fungera som en fuktspärr och därmed stöd för att skydda inlägget från rost.
 • Var noga med att dra åt sadelstolpen i ramen på cykeln innan du börjar cykla. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder ett fartygs stege
  hur du tar bort doft från jaktutrustning
  hur du tar bort det bakre siktet på en ar15
  hur man kan förbättra en is bröstet
  hur man förbereder för en Minnesota pimpelfiske tävling
  hur du ändrar fotpinnar på din Harley Davidson
  hur du ansluter gps till autopiloten och Fishfinder
  hur att rigga skära bete för fiske
  hur man kan anpassa ben håll fällor
  hur man väljer fiskespön