hur man skall avgöra lufttryck för däck mountainbike

hur man skall avgöra lufttryck för däck mountainbike

Eftersom mountainbike däck behöver bli mer varaktiga och som kan förflytta sig över ojämn terräng och absorbera effekter av rötter, stenar och korta droppar, de ger en bredare fotavtryck på marken. Övervaka och underhålla korrekt däcktryck är avgörande för korrekt drift samt att förhindra skador

Du behöver:.
Lufttrycksmätare


1
Placera. . cykel så att det är rätt stöd och kommer inte att falla över att samtidigt kontrollera däcktrycket. Eftersom många mountainbikes inte har kick står du överväga att använda ett stativ cykel underhåll, vilket kommer att säkra cykeln över marken för att underlätta underhåll. Också överväga att använda bungee, eller tränsar chock, att förankra cykeln till en stadig objekt.
2.
Rotera däcken så att däcket ventilen lätt kan nås. Kontrollera däcktrycket blir mycket lättare om däcktrycket ventilen är placerad på sidorna eller i botten av hjulet.
3.
Ta bort ventilen däcktrycket genom att skruva loss småbolag . Vrid locket till vänster eller moturs för att ta bort locket från stammen.
4.
Placera lufttrycksmätare på spindeln och tryck nedåt. Använd ett fast grepp och utöva påtryckningar för att hålla mätaren på ventilen. Denna åtgärd medför att små ventilen i kärnan av ventilspindeln att pressa så att luft kan strömma ut ur däcket genom mätaren och resulterar i ett tryck behandlingen.
5.
Läs lastprofilen att fastställa trycket. Beroende på typ och utförande kan mätaren ge avläsningar i en av flera metoder. Traditionella mätare använder en glidande mätare som sträcker sig som luften passerar genom mätaren. Det ställe där mätaren stannar bredvid botten av instrumentet indikerar däcktrycket. Övriga mätare innehålla teknik som tolkar och "meddelar" däcktrycket. Andra har en skärm som ger behandlingen av däcktrycket.

Tips och varningar


 • Se bruksanvisningen samt däckmärkning trycket på sidan av däcket att fastställa korrekt däcktryck.
 • Tillsätt mer luft till däcket med hjälp av ett däck pump eller kompressor. Ta bort luft genom att man trycker lätt på kärnan i ventilen så att luft kan komma ut.
 • Underlåtenhet att bibehålla rätt däcktryck kan resultera i skador på däcken samt personskador.


 • Relaterade artiklar


  hur man lossa hjulen roller skate
  hur man gör rådjur coverup doft hemma
  hur du tar bort en väg glid spackling
  regler för sportfiske
  hur reparera en duk tält
  hur man framgångsrikt krok en Nightcrawler att fånga mer fisk
  hur till vända bete isfiske spikar röd
  hur fästa två bitar Paracord
  historien om enhjulingar
  hur man utformar en plan simning övning