hur reparera botten av en glasfiber båt

hur reparera botten av en glasfiber båt

Glasfiber båtskrov är tillverkade av skiktning ark glasfiberväv med härdad epoxi hartser. Den yttre finish är oftast flera skikt av gelcoat. Detta ger båtens skrov dess mjuk och jämn färgat. När skrovet punkteras (vanligtvis genom sammanstötning med en nedsänkt stubbe, gren, sten eller andra båten) behöver du inte bara göra en vattentät reparation utan även säkring reparationsmaterialet med befintliga båtens skrov. Detta garanterar en reparation varaktig livslängden på båten

Du behöver:.
Glasfiberväv.
Epoxi och härdare.
Gelcoat.
Gelcoat härdare.
Gelcoat färgämne.
Sandpapper.
Måla kniv eller spatel.

Förbereda skada för reparation


1.
Fyll torr det drabbade området. Se till det skadade området och omgivande glasfiber är helt fria från vatten.
2.
Ta bort alla delar eller chips av befintliga glasfiber och gelcoat. Sand området runt hålet smidigt både inom och utanför. Slipa bort den oskadade gelcoaten motsvarande minst 25 procent av området med hålet. Till exempel, om hålet är 4 inches i diameter, sand bort gelcoaten en extra tum hela vägen runt området. Slipa bort ytan epoxi på insidan för att lika det som är på utsidan.
3.
Rugga området runt skadan med grovt sandpapper. Detta gör en bättre yta för epoxi att ansluta sig till.

Reparera skadan


1.
Skär lika stora bitar av glasfiberväv i minst fem lager på insidan och utanför. Varje del bör storleken på det skadade området plus 25 procent mer området runt hålet. Som ett exempel kommer en 4-tums diameter hål behöver glasfiberväv bitar 6 inches i diameter -. . 1 tum på varje sida av de skador
2
Blanda epoxi och härdare enligt med tillverkarens specifikationer. Följ eventuella ytterligare anvisningar från tillverkaren till prep området för att maximera epoxi prestanda.
3.
Applicera epoxi till omgivning skadade området innanför båtens skrov. Applicera ett lager glasfiberväv trasa. Använd färg kniv eller spatel för att se till att tyget är totalt kontakt med epoxi, utan luftbubblor eller rynkor.
4.
Applicera epoxi till området runt det skadade området utanför båtens skrov. Applicera ett lager glasfiberväv trasa. Använd färg kniv eller spatel att se till att tyget är totalt kontakt med epoxi, utan luftbubblor eller rynkor. Var noga med att inte trycka för hårt och lösgöra glasfiberväv inuti båtens skrov.
5.
Upprepa steg 3 och 4 med vardera av de kvarvarande lager av glasfiber i och utanför båten skrov. Låt epoxin härda helt.

Färdigställ Repair


1.
Sand den reparerade området noggrant tills reparationen är i jämnhöjd med skrovet yta. Det finns ingen anledning att slipa inre reparation området. Sand med finare och finare sandpapper korn. Avsluta med mycket fint slippapper våtslippapper för att producera en jämn och opåverkad reparation område.
2.
Applicera färgad gelcoat enligt tillverkarens anvisningar. När blandas med härdare, går gelcoat på som en färg och följer de epoxiharts på den reparerade området.
3.
Sand med finare och finare sandpapper korn och avsluta med mycket fina- grus våt sandpapper.


Relaterade artiklar


Hur båt luftkonditioneringar arbete?
hur man använder en våg klocka
hur man fiska torsk rock & länk torsk
hur man får monteras på höger kajaken
typer av kort scuba certifiering
hur du packar ägg för camping eller reser
hur du tar bort ett löv siktet från ett .22 gevär
hur man bygger ett läger marken uteservering
hur man väljer en uppblåsbar flytväst
hur man kan bota lax ägg med borax