hur stor en båt trailer vinsch

hur stor en båt trailer vinsch

Oavsett om du ersätter en vinsch eller sätta en vinsch på en nybyggd båt släpvagn, välja storlek på vinschen som passar din båt och trailer kan göra en betydande skillnad i hur din dag på båten rampen går. En liten vinsch kan lämna du kämpar för att driva på din släpvagn utan att skada båten eller släpvagn, och en överdimensionerad vinsch kan vara bra någon gång, men för nu, det är ett slöseri med pengar du kan spendera lägga väsentligheter på din båt. Båtliv ska vara kul, inte stressigt, rätt vinschen kan hjälpa till.

Du behöver:
Calculator
. Båt instruktionsboken.
Trailer instruktionsboken.
Motor bruksanvisning.


1.
Välj en vinsch baserad på vikten, inte längden, på din båt. Don Casey, BoatUS expert på allt nautiska, råder läsarna att "välja en vinsch med en kapacitet rating av minst hälften av sammanlagd vikt av din båt, motorn och växel. " Casey fortsätter, "De flesta vagnar har en standard vinsch församling bultmönster, så om din vinsch är otillräcklig, kan du ersätta det lätt. "(Se Referenser 1)
2.
Beräkna en" tjänstevikt "för släpvagn, motor och båt. Denna information är vanligtvis tillgänglig i manualen för din båt, i manualen till din . motor och i manualen till din släpvagn Använd kalkylatorn för att lägga vikten på dessa tre punkter: båt (2. 500 pounds) + motor (460 pounds) + trailer (920 pounds)=3,880 pounds
3 <. . br>
uppskatta storleken av redskap, gas, livsmedel och drycker du bär när du båtlivet. Få människor bära 100 pounds redskap per person. Bensin väger 6. 25 pounds per gallon, multiplicera den högre siffran av kapaciteten i din bensintank för att fastställa vikten av bränsle: 10 liters tank x 6. 25 pounds per gallon=62. 5 pounds. Tillsätt 50 pounds av diverse redskap och den sammanlagda summan är 112. 5 pounds. (Se referenser 2)
4
Lägg vikten på släpvagnen, båten, motorn och växel:. . 3,880 pounds + 112. 5 pounds=3,992. 5 pounds
5.
Dela den totala vikten av två: 3,992. 5 /2=1,996. 25 pounds. Baserat på Casey rekommendation, detta är den minsta storleken vinschen ska du ha på din släpvagn.

tips och varningar


 • En exakt vikt på släp, redskap och båt kan erhållas från en lastbil stopp som har en lastbil skala för bara några dollar. Ladda din båt med de redskap, ladda båten på en släpvagn (om det finns där redan) och binda båten ner innan du går till skalan.
 • inte beror på din vinsch för att hålla din båt på din släpvagn: använd spännband. Beroende på din vinsch enbart är en säker recept på några inte-så-rolig slapstick.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera vattentätt tyg
  hur man startar eget företag fiske charter
  sig att laga en hel kyckling på en lägereld
  hur man sätter sporrar på din cowboystövlar
  tips om hur du använder baitcast rullar
  hur man uncurl en buffrade lina
  diy paintball blåsrör
  hur man underhåller rullskridskor
  hur man bifoga ett paintball co2 tank
  hur marken en plast bensintank