ordentlig lutning och trim för en utombordsmotor

ordentlig lutning och trim för en utombordsmotor

Alla utombordsmotorer är ledade för att möjliggöra varierande vinkel fastsättning av mestadels vertikal justering av motorn, drivlina och propeller i förhållande till de mestadels horisontalplan aktern på båten som utombordaren bifogas. Denna justering kan vara manuell eller mekanisk. De flesta stora utombordare över 100 hästkrafter funktionen aktiveras elektriskt hydrauliska tilt och trim, de flesta små utombordsmotorer på 40 hk och nedan har manuell T T. Däremellan är standarden manualen, men hydrauliska system är ett tillgängligt alternativ.

Vad är Tilt och Trim?

Tilt är den mekanism som gör att utombordsmotorn att tippa radikalt fram tillräckligt långt för att höja den del av motorn under själva motorn ( kallas den nedre enheten) samt propeller till ytan eller helt ur vattnet. Luta motorn upp och ner sker oftast med motorn avstängd eller i neutral. Trim är den mekanism som flyttar motorn över ett mindre antal från helt ner till några grader uppåt. På hydrauliska modeller är trim vanligtvis aktiveras när motorn är igång och i växeln.

Varför Tilt?

För att fungera ordentligt, den undre enheten och propeller på en båt behöver sträcka sig in i vattnet djupare än botten skrovet på båten. I extremt grunt vatten eller när du startar eller lastning en båt på eller av en släpvagn, kan den lägre enhet en utombordare i lutande down-läget dra på botten av sjön eller båten ramp. Väl på trailern, kan en utombordare i lutande-down läget möjliggöra den undre enheten att slå eller dra på vägen.
Ibland en motors propeller kommer foul med ogräs, rep eller lina. Luta motorn till helt uppfällt läge underlättar avlägsnandet av allt som är fångad i prop så att båten kan få tillbaka pågår.

Varför Trim?

När båten befogenheter upp från stillastående till hög hastighet propellerns avbröts under botten av båten orsakerna aktern på båten för att trycka ner i sjön. Trimma motorn till det yttersta "down"-läge styr propellerns uppåt i liten utsträckning samt framåt och därmed lyfta aktern när båten vinster hastighet. Resultatet är snabbare acceleration. När båten är uppe på plan, vilket betyder att det är skumma över vattenytan stället för att trycka genom vattnet, trimmade en motor helt ner tenderar att pressa fören av båten ner, nu sakta båten. För att kompensera kan rorsman trimma motorn upp gradvis fram till båtturer snabbt och nivå.
På en manuellt trimmat båt kan motorn inte beskäras under färden. Båtägare måste experimentera med olika inställningar av att bestämma vilket ger den bästa kombinationen av acceleration och snabb hantering.


Relaterade artiklar


hur man väljer cowboy åtgärder skytte gevär
det bästa sättet att ladda en kanot på ditt biltak
hur man använder vadare Hodgman bröst
hemlagad trailer kilar
skillnader i dubbelverkande & enda åtgärd på en pistol
hur man rengör ett bete tank
havskatt dopp bete recept
hur man kan anpassa bankar och rullar på en båt trailer
hur man gör upp eld med kaliumpermanganat
information om långrevsfisket