vit svans rådjur jakt strategi

vit svans rådjur jakt strategi

Uppsamlare ett rådjur trofé Whitetail kräver förberedelse, skicklighet, beslutsamhet och tålamod. Det innebär lärande där de stora pengarna finns och också vara redo för mötet. Denna strategi kommer att hjälpa dig hitta bra jakt fläckar som faktiskt innehåller rådjur. När du är bekant med en besättning, inte nöja sig med de små spänn. Större dollar, som är mer trötta och försiktig, brukar följa de mindre i öppningar

Scouting och förberedelse

En stor del av Whitetail jakt är lärande där rådjur är och vad deras vanor är i olika situationer. Det är där scouting kommer in Under lågsäsong, hitta ett område med stora pengar och sedan lära sig ifrån, såsom terrängen, mönster vind och utfodring och sängkläder områden. Titta rådjur beteende noga för att se var de umgås, och där de fly till när de störs. Detta är ett bra ställe för ett rådjur stå om du förväntar dig det område som ska pressas under jaktsäsongen. Det är bra att göra anteckningar i en tidskrift eller område karta för referens under åren.

Förberedelsen ingår målet att öva och känna ditt vapen kapacitet. Den begränsande faktorn för de flesta moderna skjutvapen och bågskytte utrustning är den kompetensnivå jägaren.

Stå Placering och utrustning

Efter scouting och kartläggning av området, väljer platser för stativ (eller ett skäl blind) som du kan vända oupptäckta. Vinden ska blåsa mot stativet, från den riktning du förväntar rådjur komma ifrån. Kom ihåg att tvätta dina jaktkläder och kropp med doft-bort tvål.

Samtal och lockbete kan öka dina chanser att få se en slant, speciellt om du scoutat och vet rådjur finns i området. Videoklipp är bra verktyg för att lära hur man ska lyckas med dessa, och de kan lära dig mer om teknik.

Jakt

Spendera tid scouting under året kommer att spara viktig tid när säsongen öppnas. Vet när besättningen är aktiv och när den bäddar ner. Vara i läge innan dess, ställ dig så att de kommer till dig.

Om du vill hitta ett monster buck kommer långa timmar och engagemang lönar sig. Det krävs tålamod eftersom tiden går i en långsammare takt i skogen, även om saker händer snabbt i sanningens ögonblick. Om rådjur ändra sina rutiner under säsongen, vara flexibla. Med påtryckningar från jägare eller förändringar väder, kan de använda sina mindre reste stigar.


Relaterade artiklar


hur man gör en prisvärd duk tält
hur man startar rollerblades
hur man sätter Molle remmar på en alice pack
information om ädelfisk
enkel hemgjord fågel fällor
hur fri en båt fastnat i lera
vad är ursprunget till bungee jump?
hur man bygger en longboard
grundläggande kajakpaddling tips
hur man köper en begagnad snöskoter