en nybörjare guide till armborst

en nybörjare guide till armborst

Armborst uppfanns för omkring 2. 500 år sedan som ett vapen i krig. I grunden är en armborst en båge placeras på ett lager med en projektil guide, en bågsträng fångst, en utlösningsmekanism och inlägg syn. Fören på ett armborst är vanligen mycket kortare än en normal båge, så den drar vikten måste vara mycket högre för att uppnå samma projektil kraft, men det är relativt lätt att hålla ett armborst osäkrat så att den kan avfyras snabbare och mer exakt .

Typer av Armborst

tre typer av armborst har använts genom tiderna. Den största skillnaden beror på dragkraften av bågen. Lättare dragstyrkan armborst är försedda med en bygel på eldning slutet av beståndet. Att spänna armborst, lägger du en fot i stigbygeln, krok oavgjort sladd från ett bälte till fören strängen och räta ut benet, vilket drar upp strängen till fångsten. Den andra sorten har en högre dragstyrka, så det kräver användning av ett påtryckningsmedel för att generera tillräcklig kraft för att dra strängen. Den mest kraftfulla sort använder en vev-och trissa system att dra strängen till ett spänt läge.

Modern Armborst

Den tekniska utvecklingen har lett till hög effekt armborst som kan driva ett armborst bult vid hastigheter över 300 meter per sekund. Moderna armborst är konstruerade med en högspänningsledning fjäderstål legering båge som använder en trissa system för att minska dragstyrkan, gör det lättare att kuk samtidigt öka hastigheten på projektilen.

Primär överväganden när du handlar för ett armborst omfattar enkel tändstiftsmuttern bågen, det meter per sekund i projektilen, den bär vikt och de mekanismer iakttagelse.

Modern användning för Armborst

För närvarande är armborst används för både skytte och big-jakt. Konkurrenskraftiga armborst skytte kräver anslutning till reglerna för typ av armborst tillåtet, meter per sekund i projektiler, konstruktion och typ av bult som kan användas för en viss tävling.

Jakt med ett armborst regleras av tillämplig nationell lag. Kontrollera med din statliga vilt och fisk avdelning för information om krav armborst utrustning, inklusive armborst fästa vikt och typ av skruv som kan användas för att jaga specifika vilt samt säsongsbetonade regler och förordningar.

Not att moderna armborst är mycket kraftfulla och kan vara dödliga. Vidta lämpliga försiktighetsåtgärder för att garantera säkerheten för alla runt omkring när du använder ett armborst.


Relaterade artiklar


hur man hanterar en kajak
hur du tar bort rost från en duschkabin
hur man fiskar för havskatt med mjölk kannor
Hur man monterar en johnny bar på en kajak
hur man demonterar en Smith & Wesson Sigma pistol
hur man startar utbildning ett fullblod av banan
hur man tjänar i Ping Pong
Kustbevakningen båt säkerhetskrav
hur man lär barnet att behärska cykelturer
hur man olja en zebco fiske rulle