hur man bygger en gård vax mask

hur man bygger en gård vax mask

Vax maskar har höga kalcium och protein, vilket gör dem ett bra komplement behandla till kosten för ditt husdjur reptiler och fåglar, de är också en populär fiskagn. Vad du än använder för vax maskar, kan du höja din egen att skära ned på kostnaderna och resor till sällskapsdjur eller bete butik. Ett vax mask gård är enkelt att skapa, och dessa maskar reproducera lätt att förse dig med en konstant tillförsel

Du behöver:.
Wax maskar köpts från djuraffären eller bete butik
. Stor burk eller liten plast akvarium /terrarium.
Strimlad vete spannmål.
Honey.
Wellpapp.
Gummiband.
Strumpbyxor.
Stora grunda facket.
Stor plastback.
Små plastbehållare med lock.
Sågspån eller fin spån.


1.
Stock masken gården först med cirka 20 vax maskar köpt från en djuraffär eller bete butik.
2 .
Välj en container. . det kan vara så enkelt som en lång glasburk eller en liten plast akvarium med tättslutande-skärmen
3
Gör ett odlingsmedium för att fungera som mat och sängkläder för ditt vax mask gård. För att göra sängkläder, krossa sex strimlad kex vete spannmål i en skål. Varm lite honung tills den löper lätt och lägg till den krossade strimlad vete lite i taget tills blandningen är fuktig och spröda.
4.
Tillsätt 2 till 3 inches odlingsmedium i behållaren.
5.
Riv bort ena sidan av en bit wellpapp så att den mittersta, är vågigt yta som är utsatt, klippte då kartong i fyra eller fem tunnslip och ställa dem upprätt mot insidan av behållaren. .
6
Lägg vaxet maskar till behållaren, vara noga med att skilja maskar från sågspån eller flis i butiken behållare, och inte överföra trä sängar i masken gården .
7.
Fäst locket på behållaren. Om avel maskar i en burk, antingen göra hål i burken lock eller använda ett gummiband att hålla en del av strumpbyxor eller nät över burken mun. Om du använder ett akvarium, se till att locket är tätt åtsittande.
8.
Ställ burken på ett fat med vatten en tum djupt att förhindra maskar som flykt från att komma lös i din hemma.
9.
Placera din gård vax mask i en varm, mörk plats och tillsätt odlingssubstrat regelbundet vid behov. Vaxet maskar kommer förpuppas, förvandlas till nattfjärilar, ras, lägger ägg och dör inom två till tre veckor
10
Ta bort nattfjärilar när alla av dem är döda. . Försök inte att bort dem innan de har alla dog, eller de återstående nattfjärilar kan fly in i ditt hem.
elva.
Skörd vaxet maskar när de når önskad storlek, vanligtvis cirka åtta veckor efter det att du först ställa in din mask gård.
12.
Bred sängkläder och maskar på en plan yta med väggar, som en plastback. Masken är snabba, och väggarna kommer att hålla dem från att fly när du skörd.
13.
Plats 10 till 12 maskar i varje liten kruka med några hyvelspån eller sågspån och förvara dem i kylskåp i upp till tre till fyra månader.
14.
Rengör masken gården och blanda ny kultur medium när du har skördat alla dina maskar.

15.
använda 20 av de skördade maskar att placera tillbaka in i vax masken gården och börja om processen.

tips och varningar


 • Låt inte ditt vax maskar eller nattfjärilar fly in i ditt hus, de reproducera snabbt, och du kan hitta ditt hem fyllt med dem om du har rymlingar.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan stoppa glasögon och hjälmar cykla från imma
  Kustbevakningen båt säkerhetskrav
  hur man skär ett klätterrep
  hur man förbereder för fältet i armén
  hur man bifoga en buttstock gevär lyftsele
  Hur bearbeta frilevande fåglar
  hur du ansluter marina batterier till båtar
  Hur man knyter dubbla efterföljande fiskekrokar
  hur man gör paraply hållare för en båt
  hur man mäter en västerländsk schabrak