hur man byter lägre enhet olja

hur man byter lägre enhet olja

Byta olja i den undre enheten på din utombordare är en del av den regelbundna underhåll som behövs för att hålla motor och transmission fungerar. Den lägre enhet hus alla de redskap som krävs för att driva propellern framåt eller bakåt. Att försumma oljan i den undre enheten kommer så småningom att leda till fel i de lägre enhet eller de komponenter som ingår i den. Skador på dessa delar kommer att leda till kostsamma reparationer eller kräva fullständig ersättning av den undre enheten

Du behöver:.
Oljetråg.
Stor skruvmejsel.
Lägre enhet olja.
Ren trasa.

Tömning av Lower Unit


1.
Ståndpunkt en Oljetråg under den nedre enhet som utombordare. Motorn kommer att behöva ur vattnet på ett stativ eller på baksidan av båten på en trailer.
2.
Lokalisera de två skruvarna på sidan av den undre enheten . De har stora, platta huvuden, en är på botten av den undre enheten och en är ungefär halvvägs upp fallet direkt ovanför den första
3. .
Ta bort skruven längst ner på den nedre enheten med hjälp av en stor platt skruvmejsel. Detta är det plugg, och när du tar bort den, kommer lite olja sippra ut ur hålet.
4.
Ta bort den andra skruven längre upp på den nedre enheten. Detta är den ventil och när du tar bort den, kommer oljan börjar rinna ut ur det nedre hålet. Låt oljan rinna helt från nedåt.

Fylls på Lower Unit


1.
Bestäm vilken typ av olja du behöver för din utombordare innan du startar oljebyte. Vissa motortillverkare har krav som måste uppfyllas för garantireparationer.
2.
Sätt spetsen på oljeflaskan i avloppet hålet nedåt. Börja klämma flaskan och tvingar olja i ärendet. Du kan behöva tryck ordentligt eftersom du fyller från botten av den undre enheten och bekämpa allvarlig.
3.
Fortsätt att fylla den undre enheten med olja tills du ser nya oljan rinna ut i lufthålet i toppen av den undre enheten. Installera luftpluggen tillbaka till sitt hål medan du håller flaskan med olja i avloppet hålet. När ventilen är stängd, kommer ett vakuum skapas som hjälper att hålla oljan i målet.
4.
Bort flaskan ur dräneringshålet och snabbt installera avtappningspluggen i hålet . Arbeta snabbt, eftersom även om ventilen kommer att sakta oljan läckage, kommer det inte eliminera den helt, och för mycket olja förlust kräver att du lägger till mer innan du stänger nedåt.
5.

Dra både i avloppet och Ventilpropparna med en stor platt skruvmejsel. Var noga med att inte band huvudena på skruvarna.
6.
Torka av nedre enhet med ren trasa för att ta bort olja som har spillts eller springa ner fallet. Kassera oljan ordentligt. Olja återvinning tjänster är tillgängliga från bildelar butiker och många kommuner.

Tips och varningar


 • Detta är ett bra tillfälle att inspektera olja efter tecken på vatten i nedåt. Om oljan är vit eller mjölkaktig, har vatten kommit in i nedre enheten och du kommer att behöva kontrollera enhetens tätningar och ersätter de som är skadade.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder en våg klocka
  hur man tränar en häst att gå
  hur man avgör höjden från en topografisk karta
  hur man installerar en HUMMINBIRD ekolod
  hur man rengör en Ruger 9mm auto pistol
  hur du använder din båt motor att trimma båten
  hur man gör lastningen kajak lättare
  hur korrekt passa snöskor
  hur man fiskar för gräskarp
  Lägga till en mynningsbroms på ett gevär