hur man förtöja en båt med en helix ankare

hur man förtöja en båt med en helix ankare

En helix ankare är en axel med en helix (skruv) i ena änden, som ska skruvas fast i havsbotten, sjöbotten eller flodens botten som en permanent förtöjning

Du behöver:.
En kort rep /linje .

Med en förtöjningsboj


1.
vända båten i den aktuella eller vind, beroende på vilket har den huvudsakliga effekten på båtens hantering. Dra fram emot förtöjningsboj som är förankrade i havsbotten med helix ankare.
2.
Stannar när du når förtöjningsboj. Höj förtöjningsboj från vattnet. Bifoga din båts förtöjning linje till förtöjning ringen på botten av förtöjning boj. Om förtöjningsboj är utrustad med en förtöjningslina, ta raden ombord och knyta det till en knap på båten.
3.
Tillbaka förtöjningsboj till vattnet.

Utan en förtöjningsboj


1.
vända båten i den aktuella eller vind, beroende på vilket har den huvudsakliga effekten på båtens hantering. Dra fram emot ringen på helix ankare stiger ovanför vattnet.
2.
Stannar när du kan enkelt nå ringen på toppen av helix ankaret. Trä ögat av en förtöjning linje genom ringen på toppen av ankaret.
3.
Fördubbla öga förtöjningslinan tillbaka över förtöjningslinan. Sätt i en kort bit av linjen under ena sidan av ögat, över förtöjningslinan och under den andra sidan av ögat. Knyt ett rev (torg) knut på kort bit av linjen för att binda de två sidorna av ögat tillsammans på botten av Förtöjningsända, dra sedan ögat tätt mot ringen på helix ankare, hindrar ögat från att dra ut ringen.

tips och varningar


 • RÅBANDSKNOP kommer inte ångra förrän du knyta upp det och kommer inte leda till att ögat att gripa in på linjen från stammen ensam.
 • flytväst när "ringer" en förtöjningssystemet av något slag.
 • Om förtöjningsboj är utrustad med en förtöjningslina, undvika att få förtöjningslinan fångad i din propeller.
 • .


 • Relaterade artiklar


  hur man skarva ankarrepet
  Hur man använder en Lansky slipsystem
  tips för att jaga stora fiskar
  instruktioner för en djungel hängmatta
  hur man kan locka betesfisk
  hur man fiskar med en carolina djurhållare
  bra slitstark färg för att återställa en aluminium båt
  hur man tar hand om din engelska eller västra ridstövlar
  hur man tjänar i Ping Pong
  inomhus kontra utomhus rulle skate hjul