hur man gör hjorthorn knivar

hur man gör hjorthorn knivar

Ett rådjur horn kniv handtaget är ett objekt uppskattad av många jakt och entusiaster kniv. Gör din egen kniv rådjur horn är en långsam men givande process som kräver viss kunskap om metallbearbetning och en hel del tålamod. Förbereda hjorthorn för användning som en kniv handtaget är det mest tidskrävande och utmanande delen av kniv beslutsprocessen, men det kan ske så länge du följer några enkla steg

Du behöver:
Deer hjorthorn .
Hink.
Vatten.
Knivblad.
Hack såg.
Tape.
Clamp.


1.
Köp ett knivblad med en tang. Mät din hjorthorn mot dofter av knivbladet, Tang bör flera centimeter kortare hjorthorn så att den inte bryta igenom i slutet
2
Fyll en hink med kallt. . vatten. Placera avsnittet av horn du använder för din handtag i hinken och lämna den där.
3.
Kontrollera märg, eller centrum, av hjorthorn varannan dag för att se om Det är mjukgörande. Det kan ta upp till en månad för det vita att bli mjuka nog för användning.
4.
Byt vatten en gång i veckan för att minska bakterietillväxt runt hjorthorn. Gamla vatten kommer att göra horn luktar illa, men någon lukt det inte förvärvar kommer att gå bort med tiden.
5.
Tillbaka hjorthorn i vattnet om trycker mot det vita inte lämnar ett indrag när man trycker med nageln eller kniv. När märg har mjuknat tillräckligt för att vara indragen, lämna den i vatten under ytterligare tre dagar att se till att det är jämnt mjuk.
6.
Linda i slutet av din kniv i bandet. Silvertejp fungerar bäst att täcka vassa kanten på bladet och skydda dina händer när du arbetar. Lämna tang utsatta.
7.
Ta ut horn ur vattnet och torka den med handduk innan du fortsätter.
8.
Placera kniv i en klämma för att hålla den stadigt. Garantera att endast de Tången är utsatt av klämman.
9.
Skär tånge till en tunn kilform som är tillräckligt kort för att passa inuti rådjur horn, vid behov.

10.
Tryck kärnan i hjorthorn direkt på dofter av kniven. Tången kommer att skära genom den mjuka märgen och blir en integrerad del av hjorthorn. Använd din kroppsvikt för hävstångseffekt, och tryck ner långsamt för att undvika att sätta horn på sned.
11.
Fortsätt tvinga tånge i hjorthorn tills hjorthorn når bladet hjaltet.

12.
Låt kniven för att ställa i flera dagar som insidan av hjorthorn kommer fortfarande att vara blöt och behöver härda runt Tang.
13.

Ta bort tejpen från din kniv efter 3 till 4 dagar efter torkning.


Relaterade artiklar


Varför är scuba tankar placeras i vatten för att fylla på?
hur man fiskar med stanken bete för havskatt
hur man väljer våtdräkt
hur man gör en dolk
hur man hyra jakt mark
Hur man knyter tjocka linjer monofilament fiske
riktningar för att snösko bindningar
Hur rengör jag säkert en bra racket bordtennis?
hur man mäter en västerländsk schabrak
mästare shuffleboard strategi