hur man klippa en QuickDraw karbinhake

hur man klippa en QuickDraw karbinhake

En QuickDraw i klättring språkbruk, har ingenting att göra med din förmåga att dra en pistol och skjuta snabbt. Företaget hänvisar i stället till två karbiner sällskap av en längd av nylon, Dyneema eller andra bärande material. Denna längd av bärande material mellan karbiner kallas HUNDBEN. En karbin av QuickDraw är tänkt att vara klippt i en bult fast i en sten eller klättring gym väggen, medan repet klipps in i karbinhake i andra änden av QuickDraw att fånga en potentiell faller som du klättrar.

Du behöver:
QuickDraw
. Klätterrep.


1.
Clip den raka gate karbinhake av QuickDraw i bulten. Om du klättra inuti ett gym du kan oftast hoppa över detta steg, eftersom gym quickdraws ofta fasta på plats.
2.
GRAP repet så nära din sele som möjligt och drar med handen längs den tills du kan dra upp om en armlängds avstånd från slack. Om du måste dra upp mer än än mycket slack att nå QuickDraw med repet, betyder det oftast att du försöker klämma ur för långt ner och borde klättra lite högre innan klippning QuickDraw.
3
Tryck linan i karbinhaken på dinglande slutet av QuickDraw. denna karbinhake är ofta skilja från bulten slut karbinhake av att antingen en böjd grind eller en tråd grind eller båda. Det finns flera olika sätt att klippa linan till karbinhake, det enklaste kan vara att hålla i repet mot porten till karbinhake med fingrarna på handen och krama, påtryckningar mot ryggen på karbinhake med tummen. Detta pressar porten till karbinhake öppna och gör att repet för att falla rakt in i det.
4.
Kontrollera att linan är korrekt i QuickDraw karbinhake. När du klättrar upp förbi QuickDraw bör repet in i karbinhake från baksidan (mot bergväggen) från botten och sedan passera ut på framsidan av karbinhake (bort från bergväggen) upp mot dig. Om repet är orienterad tvärtom-nya uppåt från baksidan av karbinhake-detta kallas backclipping och är en mycket farlig praxis, se Resurser för en illustration av varför backclipping är så farligt.

tips och varningar


 • Andra metoder för klippning repet i botten karbinhake i en QuickDraw inkluderar placera tummen i botten böj karbinhaken att hålla det stadigt och sedan klämma rep mot grinden i karbinhake med fingrarna så att grinden öppnas och rep droppar in i karbinhake. Alternativt kan du placera långfingret i botten av karbinhaken att hålla den stilla, sedan nypa repet mellan tummen och pekfingret och tryck det mot porten till karbinhake tills den öppnas och du kan släppa repet i.
 • Kontrollera alltid att se till att karbinhake porten har svängt stänga efter att du klipp repet i den. På samma sätt bör bulten slut karbinhake också automatiskt swing stängd efter att du fäst den, men alltid dubbelkolla för att vara säker
 • Bergsklättring är en farlig verksamhet. Alltid få sakkunnig vägledning om du är osäker av din teknik eller förmågor.


 • Relaterade artiklar


  hur man sparar pengar skytte fälla eller mål
  hur man byter en RV tätning toalettstolen
  Hur man använder en Whitetail Skinner kniv fält klä en hjort
  diy kajak
  plast kontra metall matsal
  Hur man knyter ner en kanot till en lastbil
  hur man fiskar från en trampbåt
  tips om hur du använder baitcast rullar
  hur man gör rustning ringbrynjor
  hur att rigga en Sunfish bluegill som bete för en platt havskatt