hur man tråd en luftaren pump i båtar

hur man tråd en luftaren pump i båtar

Om du vill fånga mer fisk behöver du bete i din lever gott som inte flyter upp magen upp. Detta innebär att du även behöva en luftaren pump i ditt bo bra, precis som alla andra fiskar behöver bete färska syre i vattnet för att hålla andningen. Bredband till din båts djupt cykel batteri eller till en dedikerad "extra" batterier, innebär en luftaren pump i din live väl att betet i din live väl kommer att leva längre, vilket innebär att du kan stanna ute längre och tenderar att de allvarliga verksamhet fiske i stället för att "bete körs. "

Du behöver:
Måttband
. .
Wire.
Avbitartång.
Lödning pistol.
Silverlod.
Spray-on flytande vinyl isolering.
Drill.
Vippan.
In-line säkring.
Krokodilklämmor.
"Extra" batteri.

fast installation


1.
Mät avståndet med ett måttband från kontrollpanelen på båtens konsolen till botten av konsolen, sedan över däcket till luftaren pumpen i leva väl. Klipp två bitar av tråd denna längd. Strip 3 /4 tum av isoleringen från varje ände av kabeln med avbitare och använda silverlod och en lödning pistol att löda kabeln du klipper bara ändarna av luftaren makt och leder jord. Täck lödfogar med spray-on flytande vinyl isolering.
2.
Borra ett hål i instrumentbrädan eller på annan plats på din konsol /kontroll piedestal för att montera omkopplaren för luftaren pumpen . Vara säker på att var du än borra, är du inte skär tråd för andra instrument eller utrustning.
3.
Löd en ledning av in-line säkringshållaren till höger polen på växla omkopplare för strålsamlaren pumpen. Dra tråden som är ansluten till strömsladden för luftaren pumpen över däcket till konsolen och upp till vippan som kommer att monteras på toppen av manöverbordet. Löd slutet av strömsladden från pumpen till den andra änden av in-line säkringshållaren.
4.
Skär en bit tråd att nå från omkopplare till den gemensamma makt buss ligger i konsolen. Löd ena änden av denna tråd till vänster pol vippbrytare. Fäst andra änden av kabeln till den gemensamma bussen genom att skruva loss en av skruvarna på bussen med en skruvmejsel, emballering kabeln medurs runt skruven och dra åt skruven.
5.
Dra tråden som är knutna till marken för luftaren pumpen längs samma spår att stickkontakten följande. Anslut jordledningen till den gemensamma grundstötningen bussen, även inne i manöverbordet. Lossa en av skruvarna på grundstötningen bussen, linda kabeln runt skruven ut medsols, dra sedan åt skruven.
6.
Skjut upp på vippan upp genom sitt hål i konsolen och fäst den med låsringar medföljer brytaren.

Installation för tillfällig användning


1.
Löd slutet av kablarna till ledningarna på luftaren pumpen med en lödning pistol och silver. Efter lödfog har svalnat, täck skarven med flytande vinyl isolering och låta isoleringen ställa.
2.
Löd en alligator klipp till slutet av varje av kablarna du lödda på strålsamlaren pumpen. Om du inte planerar en permanent installation, men planerar att sätta ett batteri ombord för att driva pumpen och ta bort batteriet när du är klar med fiske, då allt du behöver är ett sätt att koppla bort batteriet.

3.
pumpen genom att fästa krokodilklämman på strömmen leda till den positiva polen på batteriet och klämman på den andra ledningen till den negativa polen på batteriet. Pumpen startar, kopplar det positiva, och stoppar pumpen. Om du kopplar båda krokodilklämmor, kan du ta ut batteriet när du går.

Tips och varningar


 • Flytande vinyl isolering skall sprutas på alla lödda anslutningar.
 • Stäng av luftaren pumpen innan du startar motorn och sedan igen efter du har börjat motorn och förskjutits till djupt cykeln ("hus") batteri.
 • Detta projekt består av arbetar med heta verktyg och ämnen samt elektricitet. Lämpliga försiktighet rekommenderas.


 • Relaterade artiklar


  hur man avfetta stål fällor
  hur man använder bakpulver att ta bort människors doft medan rådjursjakt
  hur de ska jaga med en lumbala pack
  flugbindning instruktioner för mönster betesfisk
  hur vinterförbereder din båt
  hur man gör en dödskalle montera
  hur man kan anpassa en marin kompass
  Kompassrosen information
  hur man värdera ett båt
  hur kan man få pengar för lokala idrottsföreningar