hur montera din utombordare på båten

hur montera din utombordare på båten

De flesta utombordare, andra än vintage två steg 20 eller 25 hästkrafter motor som du kan använda för att skapa en känsla av nostalgi på en äldre båt, är tunga-300 500 pounds. Detta innebär att du behöver mer än bara din rygg, eller ännu mer än ett par vänners ryggar, för att hjälpa dig att få vilddjuret hängde på akterspegeln (bakändan) av din båt. Det innebär också att det finns några ganska betydande skada motorn kan göra om det glider när du hänga den

Du behöver:. .
Automotive A-frame
Block och talja.
Skiftnyckel.
Momentnyckel.


1.
Häng en block och talja av tillräcklig storlek på ringen som är centrerade i överliggaren av fordonsindustrin A-frame enhet. Flytta A-ramen under lagring stå som din motor har monterats för vinterförvaring.
2.
Ta bort kåpan (plasten "Hood" över toppen av motorn) från din motor. På toppen av motorn, det finns en lyftring, krok den rörliga blocket i block och talja i lyftring. Använd block och talja för att lyfta motorn tillräckligt hög för att klara akterspegeln på båten när båten ligger på trailern.
3.
Flytta båten på plats så att motorn monteringsfästet är direkt ovanför akterspegeln. Sänk elmotor på akterspegeln, flytta motorn som behövs tills Monteringshål linje med hålen på fästet.
4.
Sätt 1/2-tums monteringsbultar genom monteringsfästet och akterspegeln. Slip 1/2-tums låsbrickor på ändarna av bultar och vrida muttrarna (dubbla muttrar på varje bult) på bultar. Dra åt bultarna till tillverkaren rekommenderar vridmoment med en momentnyckel.
5.
Sänk den rörliga blocket i block och talja tills du kan ta bort den lätt från lyftring på motorn. Byt motor huven.

Tips och varningar


 • Innan du höja motorn från lager monter, "mus" hakarna på block i block och talja genom att linda snöre eller tråd runt kroken, ur kroken på baksidan av kroken, flera gånger och knyta det bort för att förhindra att lyftring från att lyfta ur kroken misstag.
 • Detta är en farlig projekt eftersom du jobbar med tunga vikter som kan flyttas och skada dig. Lämpliga försiktighet rekommenderas.


 • Relaterade artiklar


  hur man identifierar paintball gevär
  hur du monterar en studsmatta kapsling
  flatwing flugbindning instruktioner
  hur man bygger en hållare pool pinne
  hur du riktar in en karta med hjälp av en kompass
  hur man skjuter bättre med pistol
  hur man förblir säker medan ridning i skogen
  vad gör båtkapell trailerable?
  hur man skjuter ett gevär på långt avstånd mål
  hur du tar bort en fiskekrok från benet