verksamhet för personer i rullstol

verksamhet för personer i rullstol

Det amerikanska Human Human Services-rapporter att 54 miljoner amerikaner lever med någon typ av funktionshinder. De som lider med begränsad rörlighet beror på hjälpmedel som rullstolar för att slutföra ens de mest grundläggande uppgifter. Deltar i någon av de verksamheter som en gång hade kanske inte längre vara möjligt. Eftersom det finns så många amerikaner som lever med ett funktionshinder har det varit en välsignelse i fritidsverksamhet utformad speciellt med dem i åtanke.

Sport

Det finns många lämpliga idrottsaktiviteter att personer i rullstol kan delta i. Hand cykling, tennis, hockey, innebandy och rugby är bara några av de sporter som människor av alla förmågor kan tävla i. Ligor har skapats i vissa sporter som är särskilt utformade för personer som använder rullstol för rörlighet.

Den amerikanska rullstol Bowling Association (AWBA) grundades 1962 av Richard Carlson som en ideell organisation för att främja sporten i rullstol bowling i hela världen. Den AWBA arbetar tillsammans med lokala bowlare som vill starta en liga rullstol bowling av sina egna. National rullstol Basketball Association (NWBA) grundades 1948 och har sedan dess vuxit till att omfatta mer än 200 mäns, kvinnors och barns team över hela USA och Kanada.

Resa

Resor och semester är populära aktiviteter för många människor. Samtidigt finna handikappade-tillgängliga destinationer kan vara lite av en utmaning ibland, det finns resebyråer och reseguider som tillgodoser de särskilda behoven hos rullstolsburna befolkningen.

Tillgänglig Resor ger information och arrangemangen för resor för dem som har begränsad rörlighet och deras familjer.

accessiblejourneys. com
800-846-4537
Pennsylvania , USA

kunna resa erbjuder researrangemang och planering till människor som är begränsade till rullstolar orhave andra funktionshinder.
abletotravel. org
888-211-3635
New York, ger USA

Access Tours rullstol turer i sydvästra USA och nordvästra.

accesstours. org
800-929-4811
Idaho, USA

festspel

Människor som är begränsade till rullstolar tävlar även i tävlingar. Ms rullstol Amerika är en sådan festtåg som grundades 1972 av Dr Philip K. Wood. Detta Pageant fokuserar på framgångar och betydande resultat kvinnor som är i rullstol.

Dancing

Dans är ett populärt tidsfördriv att dessa begränsas till rullstol kan åtnjuta genom program och centra utformade speciellt med deras behov i åtanke. Det finns Danstrupper i de flesta stora städer i hela landet som tillgodoser de med frågor kring rörlighet.

Den amerikanska Dancewheels Foundation ger ballroom och latin dans för handikappade genom olika uppsökande program som bemannas av utbildade instruktörer.

amerikanska DanceWheels Foundation, Inc.
PB 88
Bala Cynwyd, PA 19004
Telefon: 215-588-6671
americandancewheels. com

rullstol Dancesport USA är en ideell organisation som arbetar för att föra fritids-och konkurrenskraftiga dans för handikappade.

rullstol Dancesport USA
35 South Broadway, D5, Irvington, NY 10533
Tel. : 212. 245-0004
wheelchairdancesportusa. com


Relaterade artiklar


hur man berättar sätet storleken på en delgrange sadel
hur du tar bort envisa fläckar båt
hur man filet en gös gädda
hur man fiskar med artificiell cocahoe promelas
diy omladdning bänk
hur du tar bort Rollerblade lager
hur man ska gå catfishing för Flathead havskatt
hur man tillbaka en färdig båge för att öka dragkraften
hur man pärla en motorcykeldäck
hur man gör tvättbjörn bete med fiskolja